Kedze s kolegom Wexim sme sa rozhodli zrobit nejake nadoby a pokusit sa o pestovanie rastlin na vertikalnych stenach a dobre viem ako Karol miluje pestovanie masozraviek v sklenenych guliach tak sa mi naskytla idealna moznost na tuto kombinaciu
oblubena pomocka pre pestovanie masozravych rastlin
na dno prisla cca 1cm vrsta jemneho kremiciteho piesku
niekolko konarov,pozostatok z davnych akvaristickych cias
konare budu pomahat so stabilizaciou substratu
postupne vrstvenie substratu(raselina+kora+perlit) a vytvaranie terennych nerovnosti
Na zaciatku potrebujem odsledovat aka vlhkost sa bude drzat v guli bez toho aby som ju zakryval.Na dne gule budem udrziavat cca 1cm vodnu hladinu,ktora ako dufam odparom bude zvysovat vlhkost. A hlavna otazka ako budu stabilne raselinove steny pokial nezarastu raselinikom
27.10. 2012 16:49
Lubo
V.I.P.
Re: Guľa
bude to pekné, bodlo by to podsvietiť nejakou LEDdiodou
po zruba tyzdni musim konstatovat ze aj ked nie je gula zakryta vlhkost sa tam drzi co pozorujem na raseliniku,ktory neschne.Na druhu stranu sa zacala objavovat plesen na korenoch,ktore som tam vlozil,dufam,ze zase zmizne. Cakam na pokusny Cephalotus od Wexiho a zatial pribudla do gule Heliamphora tequila.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre